Jæren, baby!

I følge eksperter, er det alltid vind på Jæren, og nesten aldri sol. I så måte kan jeg slå fast at Jæren er sykt uforutsigbart. Nesten som mellomtrinnet.

Det mest forutsigbare med mellomtrinnet er nemlig at det er 100% uforutsigbart. Det går ikke an å planlegge at «slik gjør vi det», fordi … fordi tusen ting. Den andre uka med Barnebokbad i Klepp kommune ble med andre ord helt som forventet.

For i tillegg til tre fine, utfordrende, gode, gøye og grusomme samtaler med elevene, bød Jæren på helt latterlig fint vær. Hodelufting langs Borestranda etter endt økt, ble følgelig en del av den daglige rutinen, sammen med kveldsturer langs noe som kanskje er ei slags «by-elv» i Bryne sentrum. Alt sammen helt vilt vakkert.

Forfatteren sjøl ankom torsdag kveld, og hadde fredag morgen en fin time sammen med spørsmålsambassadørene Ine Sofie, Iselin og Sofie. Gjennomgang av spørsmål, planlegging av introduksjon og avslutning, matpakke og lydprøve.

Perfekte forberedelser vil noen si, mens resten av klassen rigga scene og moppa gulv. Vi fikk låne alt vi ville av rektor, og elevene, med de designansvarlige i spissen, bar møbler og planter, planla og pynta, mens noen moppa gulv. De har en helt egen (og utrolig effektiv!) metode på Jæren – og jammen ble det fint!

Rigge, rydde, moppe.

Så fikk publikum (resten av mellomtrinnet) komme inn i aulaen og lytte til en 40 minutters samtale om Frida Freedom, om Jo (som faktisk finnes på ekte – det var litt av en overraskelse!), om inspirasjon og løgn, vennskap og uvennskap og sykt irriterende jenter med H. Det ble rett og slett innmari fint, og jeg tror både involverte elever, lærer og forfatter er enige i det.

Jentene var imponerende ambassadører for gruppa si, og utviste sjelden tilstedeværelse i rommet mellom manus og samtale. Det var gøy å se!

Sofie, Iselin og Ine Sofie i samtale med Kristine Rui Slettebakken

Tusen takk til enestående Britt (lærer); det er så fint å være vitne til et slikt kjærlig engasjement. Og det er så deilig å fordype seg sammen med noen som både har – og tar seg tid til å tåle det, og å gidde det.

Og Kristine (Rui Slettebakken)! Du var skikkelig god sammen med dem. Det var også fint å se på.

Vel blåst!

Og Jæren: Vi sees igjen i uke 46.

Bore skule – ukas kontor
Stor Aula
Kristine, Sofie, Iselin og Ine Sofie
Borestranda 14. oktober 2020
Bryne sentrum

Leave a Reply